“Fide et Amore” Kooriakadeemia Kammerkoori kirikukontsert teisipäeval, 11. juunil kell 18

Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia Kammerkoor (VPKA) lõpetab oma hooaja väikse ja südamliku kontserdiga uhiuues EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kirikus (Kiili 9).

Kavas hoolikalt valitud laulud usust, lootusest ja armastusest – muusika, mis puudutab. Renessansist kuni kaasajani, Itaaliast Inglismaani, keskmes Eesti oma heliloojate looming.

Heliloojad: Arnalds, Monteverdi, Pärt, Tormis, Uusberg jt

Kammerkoori kunstiline juht ja dirigent on Veronika Portsmuth. Koori koormeister on Annely Leinberg. Hääli aitab seada Kaia Urb.

VPKA kammerkoor alustas tegevust 2019. aasta sügisel. Koori 28 lauljat on pikaajalise koorilaulu kogemusega ning soovivad end panna proovile läbi erinevate väljakutsete koorimuusikas. Eesmärgiks on keskenduda kaasaegsele põhjamaade ja Eesti heliloojate loomingule. VPKA kammerkoor osales 2019. a. novembris Varssavi rahvusvahelisel koorikonkursil “Varsovia Cantat”, kus pälvis kammerkooride kategoorias I koha. 2020. a. sügisel osaleti XV Kammerkooride festivalil. U. Sisaski 60. sünnipäevale pühendatud kontserdil kanti ette “Eesti Missa” R. Juurikase töötluses. 2021. a. kevadel osaleti Jazzkaarel rahvusvahelises projektis R. Juurikase heliteose “Antarktika 200” esitamisel. Sügisel salvestati P. Pajusaare muusikali “Lotte ja vana õunapuu saladus” kooriosad. 2022. aasta veebruaris esitati Tallinna Mustpeade Majas koos saksofonikvartetiga Quattro Quarti K. Matsoni ja T. Kõrvitsa loomingut. 2023 Saime end üle pika aja proovile panna rahvusvahelisel koorikonkursil Vox Lucensis ja seda kroonis kulddiplom koos auhinnalise kolmanda kohaga kammerkooride kategoorias! Oktoobris 2024 sõidame rahvusvahelisele koorikonkursile Kreekasse, Kalamatale, kus osaleme vaimuliku koorimuusika kategoorias.

Veronika Portsmuth (1980) on lõpetanud Eesti Muusika-ja teatriakadeemia doktorantuuri prof. T.Kaljuste/ K.Kotta/ A.Vurma juhendamisel ning osalenud mitmetel rahvusvahelistel meistrikursustel (Filippo Maria Bressan, Eri Klas, Frieder Bernius jt.). Ta on töötanud ka mitmete nimekate kollektiividega, sh Eesti Kontsertkoori ja Eesti Filharmoonia kammerkooriga, olnud dirigeerimise õppejõud Eesti Muusika-ja Teatriakadeemias ning Tallinna Muusikakeskkoolis, lauljana EFKs ning andnud loenguid ja koolitusi Kooriühingu mentorina. Veronika Portsmuth on loonud mitmeid koore ning hetkel juhatab ta omanimelise kooriakadeemia kontsertkoori, kammerkoori ja popkoori. Veronika Portsmuth on alates 2014.aastast tänaseni Eesti Segakooride Liidu juhatuse esimees.

FB üritus:

https://www.facebook.com/events/1441929956429529/?ref=newsfeed

Kontsert on piletita!